Ara

Kurumumuz ile Ereğli Gemi İnşa Sanayi ve Ticaret A.Ş. arasında mesleki ve teknik eğitimi geliştirme, staj ve istihdam imkânları üzerine “İş Birliği Protokolü” imzalanmıştır.

Ekm

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlama etkinlikleri kapsamında kurumumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından satranç, masa tenisi, voleybol spor müsabakaları ile müze ve kütüphane gezileri gerçekleştirilmiştir. Okulumuz öğretmen ve öğrencileri tarafından oratoryo, şiir ve tiyatro etkinliklerinden oluşan program düzenlenmiştir. Okulumuzun bando takımı Kdz.Ereğli İlçe komitesi tarafından gerçekleştirilen tüm resmi programlarda başarılı bir şekilde görev yapmışlardır. Ayrıca, Cumhuriyetimizin 100.yılına özel olarak okulumuzun "Hızlı Can Kurtarma Botu" ile denizde Türk Bayrağı kareografisi gerçekleştirilmiştir. Cumhuriyetimizin 100.yılında gerçekleştirilen etkinlik ve programlarda görev alan idareci, öğretmen, personel ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Şbt

Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi olarak, Deprem Bölgesine gönderilmek üzere proje ve imalat süreci tamamlanan 55 adet "Deprem Çadır Sobası"nın ilk sevkiyatı Zonguldak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edilmiştir.

Ock

Kurumumuz Döner Sermaye İşletmesi faaliyetleri kapsamında gerçekleştirilen "Gemici Eğitimi Kursu"nun Temel STCW Eğitimlerini kapsayan "Denizde Kişisel Can Kurtarma Teknikleri Eğitimi" ve "Can Kurtarma Araçlarını Kullanma Yeterliği Eğitimi" 21-22 Ocak 2023 tarihlerinde Kdz.Ereğli Bölge Liman Başkanlığı denetiminde Azim Tersane Limanında bulunan eğitim tesisimizde uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

Ağu

2023/2024 eğitim ve öğretim yılında okulumuza yerleştirilen 9.Sınıf öğrencilerinin ''Öğrenci Kıyafet ve Alametleri'' aşağıda belirtilmiştir.

Kendi mevzuatı gereği kıyafet giyme zorunluluğu bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı denizcilik programı uygulayan resmi ve özel ortaöğretim kurumları öğrencilerinin kıyafet ve alametleri yönetmelikte belirtilen niteliklere uygun olmak mecburiyetindedir.

Eyl

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Kılavuzu 2023, Yönetmelik hükümlerine göre AMP 9 uncu sınıfında öğrenim gören öğrencilerin meslek alanlarına geçişi ile ATP/AMP de öğrenim gören 10 uncu sınıf öğrencilerinin dala yerleştirilmesini sağlamak için tarafından hazırlanmıştır.

Mrt

Kurumumuz öğretmen ve öğrencilerinin hazırladığı, 12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma İlçe Programı Hüseyin Tatoğlu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programda emeği geçen tüm öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

Tem

2023/2024 eğitim ve öğretim yılında okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerden, öğrenimlerine paralı/parasız yatılı olarak devam etmek isteyenler okul müdürlüğüne aşağıdaki kılavuzda belirtilen evraklar ile 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında saat 17.00'a kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.

Tem

Meslekî ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Anadolu Meslek Programından Anadolu Teknik Programına Geçiş ile Akademik Destek Dersleri Seçeneklerine Göre Tercih ve Yerleştirme başvuruları başlamıştır.