T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

Pansiyon Yatılılık Başvuru ve Kayıt İşlemleri

2023/2024 eğitim ve öğretim yılında okulumuza kayıt yaptıran öğrencilerden, öğrenimlerine paralı/parasız yatılı olarak devam etmek isteyenler okul müdürlüğüne aşağıdaki kılavuzda belirtilen evraklar ile 22-25 Ağustos 2023 tarihleri arasında saat 17.00'a kadar müracaat etmeleri gerekmektedir.

Ortaöğretime Geçiş, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu/2023’e göre;

Pansiyonlu okulları tercih eden öğrencilerden yerel yerleştirme kapsamında herhangi bir tercihine yerleşemeyen öğrenciler, okulun pansiyon kontenjanını (kız ve/veya erkek) ve yerel yerleştirme sonucunda kalan toplam boş kontenjanını aşmayacak şekilde, pansiyonlu okul tercihlerine yerleştirilirler. Ancak, yatılılığa ilişkin durumları Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Resmî Okullarda Yatılılık, Bursluluk, Sosyal Yardımlar ve Okul Pansiyonları Yönetmeliğinin yerleştirme ile ilgili hükümlerine göre değerlendirilir.

Pansiyonlu okullar tercih ekranlarında yalnızca Diğer Kayıt Alanındaki pansiyonlu okullar yer alacaktır.

a) Pansiyonlu okul tercihinde;

i. Yerleştirmede, okul başarı puanı yüksek olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.

ii. Yerleştirmede, 8’inci sınıfta okula özürsüz devamsızlık yapılan gün sayısı az olan öğrenciler öncelikli olarak yerleştirilecektir.

iii. Değerlendirmede eşitlik olması durumunda sırasıyla; 8’inci, 7’nci ve 6’ncı sınıflardaki yıl sonu başarı puanı üstünlüğüne bakılarak yerleştirme yapılacaktır.

 

Yatılılık Yerleştirme Sonuçlarının İlanı ve e-Pansiyon Üzerinden Kayıtların Sisteme İşlenmesi 31 Ağustos 2023 tarihinde yapılacaktır.

 

Ortaöğretime Geçiş, Tercih ve Yerleştirme Kılavuzu/2023 için => Tıklayınız!

Pansiyon Yatılılık Başvuru ve Kayıt Evrakları için => Tıklayınız!

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 13.07.2023 - Güncelleme: 15.02.2024 11:43 - Görüntülenme: 271
  Beğen | 6  kişi beğendi