T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ZONGULDAK / EREĞLİ - Hatice Erdem Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi

MTOK Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri-2023

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri Kılavuzu 2023, Yönetmelik hükümlerine göre AMP 9 uncu sınıfında öğrenim gören öğrencilerin meslek alanlarına geçişi ile ATP/AMP de öğrenim gören 10 uncu sınıf öğrencilerinin dala yerleştirilmesini sağlamak için tarafından hazırlanmıştır.

TERCİH İŞLEMLERİ

9.Sınıf Alan tercih başvurularının, öğrenci ve velisi tarafından bireysel olarak e-Okul sistemi üzerinden yapılması esastır. Ancak bireysel başvuru yapamayanların EK-1 formu doldurarak imzalı şekilde okul yönetimine çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde vermesi ya da göndermesi durumunda veli adına okul yönetimince de bireysel başvuru ekranından başvuru yapılabilecektir.

10.Sınıf Dal Tercih başvurularının, öğrenci ve velisi tarafından bireysel olarak okul yönetimince EK-2 form ile çalışma takviminde belirtilen süre içerisinde alınacaktır.

 

YERLEŞTİRME İŞLEMLERİ

Tercih başvurusunda bulunan 9.Sınıf öğrencilerin alana yerleştirme işlemleri; OBP ve tercih sıraları dikkate alınarak öncelikli olarak kendi okulu içindeki alanlara yapılacaktır. OBP'nin eşitliği hâlinde sırasıyla 8 inci, 7 nci ve 6 ncı sınıflardaki Yılsonu Başarı Puanı (YBP) üstünlüğüne ve tercih önceliğine ve öğrencinin doğum tarihine göre yaşı küçük olana bakılarak yerleştirme yapılacaktır. Boş kontenjan kalması halinde diğer okullardan alan tercihi yapan öğrenciler de OBP'ye göre merkezi sistem ile yerleştirilecektir.

ATP ve AMP’ye merkezi veya yerel olarak yerleşen 10.Sınıf öğrencileri için dal seçimi öğrencinin alan eğitimi gördüğü sınıfın yılsonu başarı puanı ve tercihleri dikkate alınarak okul yönetimi tarafından e-Okul sistemine kayıt edilecektir. Eşitlik olması hâlinde başarılması zorunlu olan meslek dersinin yılsonu başarı puanı üstünlüğüne göre yerleştirme yapılacaktır.

 

 =>ALAN TERCİNDE YAPILACAK İŞLEMLER!

=>9 uncu sınıf AMP alanlarına alınacak öğrenci kontenjanlarının e-Okul sisteminde ilan edilmesi=> 09 Eylül 2023

=>AMP alanları hakkında 9 uncu sınıf öğrencilerine tanıtım ve rehberlik yapılması=> 11-21 Eylül 2023

=>e-Okul sistemi üzerinden tercih başvurularının yapılması ve okul yönetimince onaylanması=> 22-28 Eylül 2023

=>Alana yerleştirme sonuçlarının e-Okul sisteminde ilan edilmesi=> 29 Eylül 2023

=>Denizcilik meslek alanına ön yerleştirilmesi yapılan öğrencilerin "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu"nu alması, yerleştirildiği okula raporun teslimi ve okul yönetimince e-Okul sistemine işlenerek öğrencinin Denizcilik alanına kesin kaydının yapılması.=> 02-13 Ekim 2023


=>DENİZCİLİK ALANINA GEÇİŞ ŞARTI

Denizcilik alanını tercih ederek ön yerleştirilmesi yapılan öğrenciler; Genel başvuru şartlarının yanında "Gemiadamları Sağlık Yönergesi" ile belirlenen denizde çalışmaya engel teşkil edebilecek herhangi bir hastalığının bulunmadığı, denizcilik öğrenimine ve mesleğin yürütülmesine elverişli olduğunu belirten "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu"nun, Sağlık Bakanlığı Hudut ve Sahiller Genel Müdürlüğünün http://www.hssgm.gov.tr/GemiadamiSaglikIslemleri adresinde yer alan "Gemiadamlarının Genel ve Periyodik Sağlık İşlemini Yapmaya Yetkili Özel ve Resmi Sağlık Kuruluşları" başlığı altında bulunan yetkilendirilmiş resmî ve özel sağlık kurum/kuruluşlarından alması gerekmektedir. Denizcilik alanında boş kontenjan bulunması halinde "Gemiadamı Olur Sağlık Raporu" almak kaydıyla 9 ve 10 uncu sınıf birinci dönem sonuna kadar OBP ve/veya merkezi sistem sınav puanı üstünlüğü dikkate alınarak Yönetmeliğin 38/9 uncu maddesi hükümlerine göre okul türü/program/alan değişikliği yoluyla nakil ve geçiş yapılabilecektir.

 

=>DAL TERCİNDE YAPILACAK İŞLEMLER!

=>10 uncu sınıftaki dal kontenjanlarının okulda ilan edilmesi=> 8 Eylül 2023

=>Öğrencilerin dal tercihlerinin okul yönetimi tarafından alınması=> 11-15 Eylül 2023

=>Öğrencilerin dala yerleştirme işlemlerinin tamamlanması=> 18 Eylül 2023

*Bünyesine tek alan/dal bulunan okullarda öğrencilerin dal tercihialınmadan doğrudan yerleştirme işlemi 12 Eylül 2023 tarihinde yapılacaktır. 

 

Mesleki ve Teknik Ortaöğretim Kurumlarında Alana/Dala Geçiş, Tercih ve Yerleştirme İşlemleri e-Kılavuzu 2023 için=> TIKLAYINIZ!


Ek-1 Alana Geçiş Tercih Formu için => TIKLAYINIZ!


Ek-2 Dala Geçiş Tercih Formu için => TIKLAYINIZ!


Kurumumuz Alan ve Dal Programları için => TIKLAYINIZ!

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 02.09.2020 - Güncelleme: 15.02.2024 11:42 - Görüntülenme: 2671
  Beğen | 4  kişi beğendi

Etiketler :
alan/dal tercih,