Balıkçı Gemisi Tayfası Kursu

Kurumumuzda 06/05/2024 ile 15/05/2024 tarihleri arasında 32 saatlik ´´Balıkçı Gemisi Tayfası Deniz Güvenlik Eğitimleri´´ kursu açılacaktır. Balıkçı Gemisi Tayfası Kursu belirtilen tarihlerde tam gün olarak, saat 09.00 ile 16.20 arasında yapılacaktır. Kursa kayıt için başvuru evraklı ile birlikte 30/04/2024 tarihi mesai bitimine kadar okulumuza başvuru yapmaları gerekmektedir.

Balıkçı sınıfı gemiadamları yeterliklerinin şartları;

MADDE 27 – (1) Balıkçı gemisi güverte tayfası yeterliği almak için müracaat edenlerden;

a) On sekiz yaşını bitirmiş olmak ve en az ilköğretim okulu mezunu olmak ve,

Yönergede belirtilen balıkçı gemisi güverte tayfası denizde güvenlik eğitimini yetkilendirilmiş eğitim kurumlarında görmüş olanlar,

balıkçı gemisi güverte tayfası yeterliğini almaya hak kazanırlar.

Kurs Başvuru Evrakları:

1-Fotoğraf(1 adet)

2-Nüfus Cuzdan Fotokobisi

3-Sabıka Kaydı

4-Öğrenim Belgesi Fotokopisi

5-Sağlık Raporu(Balıkçı Gemilerinde Çalışacaklar İçin)

Balıkçı Gemisi Tayfası Yeterlilikleri;

1-18 GT´den küçük balıkçı gemilerinde ´´Balıkçı Gemisi Güverte Tayfası´´ Kaptanlık yapabilir.

2-Liman sefer bölgesinde tam boyu 12 m´den küçük su ürünleri ruhsat tezkeresi almış plakalı balıkçı teknesi ´´Balıkçı Gemisi Güverte Tayfası´´  ile donatılır(kullanabilir).

3-Liman seferinde ve kabotaj seferinde, köprü üstünden kumandalı 300 GT den küçük balıkçı gemilerinde ´´Balıkçı Gemisi Güverte Tayfası´´ personel olarak istihdam edilir.

4-Balıkçı Gemisi Güverte Tayfası olarak en az 72(yetmiş iki) ay deniz hizmetine sahip olanlar ´´Balıkçı Gemisi Kaptanı´´ yeterliği almak için müracaat edebilir.(İlgili şartları ve İdarenin öngördüğü Balıkçı Gemisi Kaptanı sınavını başarmak şartlarını sağlayanlar Balıkçı Gemisi Kaptanı yeterliğini almaya hak kazanırlar.)

Online Kurs Başvurusu için=> TIKLAYINIZ!

Detaylı bilgi için: 0372-323-58-12/Dahili:15

Yayın: 15.05.2019 - Güncelleme: 04.03.2024 08:30 - Görüntülenme: 9027